1297595942_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kävin tuolla naapurikaupungissa, Tallinnassa ”säästämässä”, pitkä aika onkin jo kulunut edellisestä kerrasta. Mitään erityistä ei käsityösaralta ollut mielessä, lähinnä puikkomittari. Jostain syystä puikkomittarit on aina eri paikassa missä luulen niiden olevan, nyt niitä on ehkä 5-6 kpl, toivottavasti joku tarvittaessa löytyy. 2 kpl ostin, olisin halunnut tuota valkoista molemmat, mutta Liann Löngadilla ei ollut ko. mallia kun tuo 1, ostin sitten toisenlaisen toiseksi. Hinnat 1,79 ja 2,17 €. Samasta kaupasta ostin 2 kerää lankaa, ajattelin tehdä ohuen pipon kevään kylmiin aamuihin työmatkalle. BBB:n MeRisSetA lanka jossa on 70% merinovillaa ja 30% silkkiä, tuntuu tosi pehmeälle ja silkkiselle, tietysti kun siinä on silkkiä… Hinta 4,15/kerä.

Olisin halunnut ostaa Eesti labakindad ilma laande laiali–kirjan, mutta 3 kirjakaupasta kyselin, missään ei ollut, olisiko painos loppu. Mutta ei mitään hätää, onnistuin tilaamaan sen Krisostomus-kaupasta , yksi kpl jäi minun tilaamisen jälkeen, kirjan hinta 24,60 ja postimaksu 3,20, ei paha. Nyt pitää vaan odotella 2-4 viikkoa.

Lehdet on Rimistä, ihan tavallisesta lehtihyllystä. Pieni lehti jossa virkattuja liinoja, maksoi 2,88 €. Saksankielinen, mutta ohjeet kaavapiirroksina, selviää ummikkokin. Neulelehti, ei kovin kummoinen, mutta kelvollinen, maksoi 2,24 €. Sisältää pari tunikaa, ristipistoja, virkattuja liinoja ym. Teksti venäläisillä kirjaimilla ja toinen versio ohjeesta ”tallinnaksi”, mutta numerot ”suomeksi”, selviää kun välillä arvailee ja katsoo kuvista. Tuo helmilehti kiinnosti, koska siinä on selkeät kuvat. Jos vaikka vielä vanhoilla päivillä opettelisi helmiä ja rannekoruja ym. tekemään, tällä pääsee alkuun. Ja hinta taas huikeat 2,24 €. Semmoista tällä kertaa, vähän muutakin ostin, mutta ne ei liity käsitöihin.